Matematik

Halvering af rente

19. oktober 2009 af vickii91 (Slettet) - Niveau: C-niveau

En bank tilbyder et lån med en løbetid på 6 år og med en halvårlig ydelse på 15.000 kr. til en rentefod på 4,5 % p .a.

Hvordan beregner man så den årlige rente, om til halvårlig?


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

Når renten er 4,5 % p.a. og der er halvårlig rentetilskrivning er denne 4,5/2 %


Svar #2
23. oktober 2009 af vickii91 (Slettet)

Nej, jeg fandt ud af det, man skal tage kvadratroden af renten.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2009 af mathon

Når rentesatsen er 4,5 % p.a. og der er halvårlig rentetilskrivning,
er den halvårlige rentesats
                               
                                2,25% når antallet af terminer er mindre end 2
og
                                (√(1,045) - 1)·100% = (ca. 2,22524%) når antallet af terminer overstiger 2
 


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

Det her er jo ikke et spørgsmål om matematik, men et sprogligt spørgsmål.

Hvad mener banken med de oplysninger de har givet?

Med 4,5 % p.a. og halvårlig rentetilskrivning, menes at der betales halvdelen af renteprocenten hvert halve på. Spørg i en bank, hvis du er i tvivl om tolkningen af udtrykket.

#3 renteprocenten endre sig da ikke afhængigt af hvor mange terminer der skal betales.

Den efektive rente endres, men det er ikke den, der er nævnt her.


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. oktober 2009 af mathon

forskellen ligger mellem

simpel rentesregning
og
sammensat rentesregning
dvs
i selve den praktiserede beregningsform.

Inden for et renteår har metoden ikke den store betydning
men
over adskillige terminer med store beløb er forskellen i beregningsform et betragteligt antal kroner.


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. oktober 2009 af mathon

...så diskussionen handler om andet
end om hvorvidt
(4,50%)/2 = 2,25% eller ej

og er dermed andet end et sprogligt spørgsmål


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. oktober 2009 af KurtZeroHansen (Slettet)

You need an exponential growth equation.

Let x be your half year interest rate.

Then at the beginning you'd have 100% of your money and in one year you'd have 104.5% of it. So you need a ratio.

1*x*x=1.045
x^2=1.045
x=1.0222

So the half year interest rate is 2.22% because if you apply this rate twice it will give you the 4.5%.


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

Hvorfor går du ikke ned i banken og spørger, hvad de med de oplysninger de har givet?

Når du engang får et kreditforeningslån, finder du nok ud af det.


Skriv et svar til: Halvering af rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.