Fysik

resistans .. haster .haster

19. oktober 2009 af whimp (Slettet) - Niveau: B-niveau

et batteri med EMK på 4,5 volt og en indre modstand på to ohm forbindes med en pære hvor glødetrådens resistans er 5,0 ohm

hvad bliver strømstyrken i kredsløbet ?

hvor stor effekt afsættes i pæren ?

hvad er nyttevirkningen ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2009 af peter lind

E = E/R hvor R er den totale modstand i kredsløbet

P = Rpære*I2


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. oktober 2009 af mathon

ε = (Ri+Ry)·I                                                                     ε = EMK

I = ε/(Ri+Ry)

η = Py/P = (Ry·I2)/((Ri+Ry)·I2) = Ry/(Ry+Ri) = 1/(1+(Ri/Ry))


Skriv et svar til: resistans .. haster .haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.