Matematik

forklaring på hvordan funktionen kan være rigtig!

20. oktober 2009 af englo (Slettet) - Niveau: C-niveau

jeg har problemer med følgende stykke, håber der er nogle der kan hjælpe, da det haster!:

jeg har i en opgave skulle give en Bestemmelse af et funktionsudtryk for modellen

jeg skal behandle talmaterialet, kan det være en fordel at sætte x = antal år efter 1975 og y = BNP pr. indbygger (US $).

År 1975 1980 1985 1990 1995 2000 2003
BNP pr. indbygger (US $) 135 173 269 364 603 856 1067
 

jeg har så fundet ud af funktionen hedder

y=125,633314+1,079127^x

men jeg forstår ikke hvordan det kan være rigtigt, for hvis jeg siger x=5 giver det jo 183,85 i stedet for 173, som der står i skemaet, hvordan kan det være?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2009 af Spontaneous-123 (Slettet)

hvor stor er korrelationskoefficienten?


Svar #2
20. oktober 2009 af englo (Slettet)

jeg ved ikke hvad en korrelationskoefficienten er! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2009 af Spontaneous-123 (Slettet)

du har vel lavet regression på tallene


Svar #4
20. oktober 2009 af englo (Slettet)

jeg har fået svart til funktionsudtrykke og har ikke lavet regression, for jeg ved ikke hvordan man går! Du kunne ikke vise mig det?

:-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. oktober 2009 af Spontaneous-123 (Slettet)

Hvis du ikke selv har fundet funktionsudtrykket, men fået det udleveret, så må du bare stole på at det er det rigtige. Funktionen er højst sandsynligt approximeret og derfor ikke helt præcis når du eksempelvis sætter x = 5.


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Der er blevet foretaget en regression.

Vedhæftet fil:Regression.png

Skriv et svar til: forklaring på hvordan funktionen kan være rigtig!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.