Matematik

Division, komplekse tal

20. oktober 2009 af Krakatau7 (Slettet)

Z =  5 + 5i

w = 2-i

hvad bliver z / w?  Nogen der kan bidrage med fremgangsmåde og mellemregninger?


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. oktober 2009 af peter lind

Du skriver op på samme måde som for almindelig division altså (5+5i)/(2-i). Denne brøk forlænger du med den kompleks konjugerede til nævneren altså 2+i


Svar #2
20. oktober 2009 af Krakatau7 (Slettet)

bliver nævneren så 4-i ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2009 af peter lind

Nej Der gælder (a-b)(a+b) = a2-b2, bruger du det på nævneren får du (2+i)(2-i) = 22 - i2 = 4 -(-1)


Svar #4
20. oktober 2009 af Krakatau7 (Slettet)

Jeg kan ikke få det til at stemme overens.

z/w = 5i ?


Svar #5
21. oktober 2009 af Krakatau7 (Slettet)

nu jeg er ved komplekse tal

Rødderne til 2x^2 -x+2 = 0 er

-(-1) + sqrt(-15)   / 4

og

-(-1)- sqrt(-15 ) / 4

Hvad gør jeg herfra? Passer det at sqrt(-15) bliver til 15i  ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. oktober 2009 af mathon

se

Vedhæftet fil:komplekse tal_2.doc

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. oktober 2009 af mathon

Passer det at sqrt(-15) bliver til 15i ?

√(-15) = √((-1)·15)) = √(-1)·√)15) = i·15 = 15i

Ja
 


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. oktober 2009 af peter lind

#4 Hvad kan du ikke stemme overens. Resultatet 5i er forkert.

#5 og #7 kvrod(-15) = i*kvrod(15)


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. oktober 2009 af mathon

tastrod korrigeres

Passer det at sqrt(-15) bliver til 15i ?

√(-15) = √((-1)·15)) = √(-1)·√(15) = i·√(15) = √(15)i

Ja


Skriv et svar til: Division, komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.