Matematik

isoler x i formlen y=b*x^a

20. oktober 2009 af wilmahøst (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har prøvet mig frem, hvor jeg skulle isolere x i formlen y=b*x^a :

logy = logb*x^a

logy = logb + logx^a

logy = logb + a*logx

10^logy = 10^logb + a*10^logx

y = b + a * x

y + b = a * x

(y+b)/a = x

er der nogen der ved om det er rigtigt?..


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2009 af kelp (Slettet)

Jeg ved ikke med den første med jeg tror at det andet skal være (y-b)/a fordi du flytter b på den andet side så bliver det minus.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2009 af mathon

y = b·xa

(y/b) = xa

(y/b)1/a = (xa)1/a

(y/b)1/a = xa/a = x1 = x


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2009 af lance 1105 (Slettet)

kunsten i at isolere noget i en ligning er bare at flytte det som du kender eller ikke skal finde om på den anden side af lighedstegnet (husk når man flytter noget om på den anden side skal man ændre fortegnet):

y=a * x + b

y - b = a * x

(y - b)/a = x


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. oktober 2009 af lance 1105 (Slettet)

jeg anbefaler frividen.dk hvis du vi se videoer om forskellige matematiske emner.


Skriv et svar til: isoler x i formlen y=b*x^a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.