Matematik

bestem en ligning for linjen l

21. oktober 2009 af Rina68 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har brug for lidt hjælp til at komme ignag med denne opgave:

I et koordinatsystem i planen er o punkter A og B samt vektor a gived ved: A(3,2) og B(1,5) og vektor a: 1 over 3.

Bestem en ligning for linjen l, der har vektor a som normalvektor og som går igennem A og linjen m, de har vektor a som retningsvektor og går gennem B.

Tror lige jeg skal have begreberne på plads først.

Min vektor a: Når den er normalvektor så hedder den 1 over 3.
Men hvis den hedder retningsvektor så hedder den -3 over 1.
Korrekt?

Normavektor: Hvis den hedder 1 over 3, så betyder det at den går en hen af x aksen og 3 opaf?
 

Hvordan bestemmer jeg s ligningen for linjen l? Linjens ligning siger : a(x-x0) + b(y-y0) = 0

Formoder jeg ska bruge den. Jeg kender punktet for A. Så min X0 og y0 må være (3,2)

Hvordan kommer jeg så videre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2009 af mathon

ligning for
linjen l: 1(x-3) + 3(y-2) = 0

ligning for
linjen m: -3(x-1) + 1(y-5) = 0


Svar #2
21. oktober 2009 af Rina68 (Slettet)

Nå, så min a og b i formlen ermin vektor a?


Skriv et svar til: bestem en ligning for linjen l

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.