Matematik

"At isolere" i matematik

21. oktober 2009 af BeauregardTT (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa!

Jeg har lige to små opgaver i min matematikaflevering, som jeg ikke forstår. Kan I hjælpe mig?

(1)

I ligningen er a og e ikke 0.
Isolér e.
 

a = (b · c + d)/e
 

(2)

I ligningen er e ikke 0.
Isolér d.

a = (b · c + d)/e

--------------

På forhånd tak! :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. oktober 2009 af peter lind

1) Gang ligningen med e og divider den med a.

2) Hvis a≠0 er det bare opgave 1. Hvis a = 0 kan e ikke findes af ligningen hvis bc+d=0. Hvis bc+d≠0 er der ingen løsning.


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

 1)

a = (b · c + d)/e

(b · c + d) / a = e

-

2)

a = (b · c + d)/e

a · e = b · c + d

a · e - b · c = d


Svar #3
21. oktober 2009 af BeauregardTT (Slettet)

Tak for jeres svar!

Nu går det også lidt nemmere med resten ;)


Skriv et svar til: "At isolere" i matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.