Matematik

linje

21. oktober 2009 af jwan20 (Slettet)

En ret linje p går gennem punkterne S(1,-3) og T(-1,3)

Bestem ligningen for p, samt koordinatsættet til hvert af linjens skæringspunkter m. akserne.

Man kan ikke direkte sætte talene ind i tangent ligningen, for vi kender ikke a endnu?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

Hvorfor nævner du tangntligningen?

a=-3-3/1-(-1)

y=ax+b

indsæt a, x og y for det ene punkt og find b


Svar #2
21. oktober 2009 af jwan20 (Slettet)

okay. nu har jeg fundet en forskrift, men hvad er så koordinatsættet til hvert af linjens skæringspunkter m. akserne?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2009 af mathon

y = -3x

går jo gennem (0,0)

dvs
skærer x-aksen i (0,0)
og
skærer y-aksen i (0,0)


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. september 2013 af Sigøjnerblod (Slettet)

Men funktionen bliver jo y = -3*x-3, som jo ikke går igennem 0,0?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2013 af mathon

#4
          Funktionen bliver

                                                y = -3x        - prøv igen.


Skriv et svar til: linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.