Matematik

Hvordan udregner jeg ved hjælp af kvadratet på en todelt størrelse?

22. oktober 2009 af Theiseman (Slettet)

Eksempler:

(3w-5)2

(2x+1)2

Skriv helst jeres mellemregninger ned, for har en del jeg skal regne ud så vil gerne have en "guide" til at udregne resten med.

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

(3w-5)2=(3w-5)*(3w-5)            parenteserne ganges ved at gange hvert led i første parentes med hvert led i sidete parentes


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

Ifølge kvadratsætningen giver det

kvadratet på første led + kvadratet på andet led + eller - det dobbelte brodukt

      (3w)2                       +                (-5)2                   +           2*(3w)*(-5)                 =

       9w2                         +                 25                     +              (-30w)                     =

   9w2+25-30w


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2009 af vindhansen (Slettet)

 Kvadratet på en toleddet størrelse bestemmes efter følgende læresætning:

"Kvadratet på første led, plus kvadratet på andet led, plus (eller minus hvis enten a eller b er negativ) det dobbelte produkt"

mere formelt

(a+b)^2 = (a+b)(a+b) = aa+ab+ba+bb = a^2+2ab+b^2


Svar #4
22. oktober 2009 af Theiseman (Slettet)

hvordan omskriver jeg til kvadratet på en toleddet størrelse?

Eks:

X2+2XY+Y2

U2+Q2+2UQ

Bare en "guide" igen :)


Skriv et svar til: Hvordan udregner jeg ved hjælp af kvadratet på en todelt størrelse?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.