Matematik

Hjælp til ligninger!

22. oktober 2009 af Pondusy (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey!

Jeg er gået i stå med min opgave og kan ikke komme videre. Ligningerne driller! Vil I hjælpe mig?

A)

6x / 2 = 4

B)

4 / x = 6

C)

4x = 6x - 2 / 5

D)

7 / x - 2 = 4


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2009 af jesperher (Slettet)

isoler x.

A)

gang med 2 på begge sider af lighedstegnet. og divider bagefter med 6.

B)

gang med x på begge sider af lighedstegnet, og divider med 6.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2009 af EnellerandenSTX (Slettet)

A)

6x/2*2 = 4*2

6x = 8

6x/6 = 8/6

x = 4/3

B)

4 / x * x = 6 * x

4 = 6x

4/6 = 6x / 6

x = 2/3

Forstår du systemet?


Svar #3
22. oktober 2009 af Pondusy (Slettet)

Ja, jeg gør!

Mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Hjælp til ligninger!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.