Matematik

Hjælp til opgave

22. oktober 2009 af enqure (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens. Jeg har siddet med denne her opgave en en time nu. Og kan simpelthen ikke finde ud af den. en der gider hjælpe mig? 

Virksomheden Jørgensen og Nielsen A/S investerede i år 2000 i en ny maskine. Virksomheden nedskriver maskinens værdi med 20 % hvert år.

I 2004 var maskinens værdi 204.800 kr.

a) Hvad kostede maskinen i år 2000?

b) Bestem en forskrift for funktionen f, der viser maskinens nedskrevne værdi x år efter år 2000.

I 2008 ønskede virksomheden at udskifte maskinen. Den kunne da sælges for 80.000 kr.

c) Vurdér den faktiske salgspris for maskinen i forhold til maskinens nedskrevne værdi.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2009 af Alkymisten (Slettet)

K=K0·(1+r)n hvoraf K0=(K/(1+r)n)


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

K=204.800

r=-0,20

n=4

sæt ind i formelen ovenfor


Svar #3
22. oktober 2009 af enqure (Slettet)

 204800 * (1,25)^4 = 5000000

500000 * (0,8)^4 = 204800

Maskinen kostede I år 2000 500.000kr.

er det ikke rigtigt?


Skriv et svar til: Hjælp til opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.