Fysik

Kritisk vinkel

22. oktober 2009 af Xesis (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har et lille probloem med en opgave omkring kritisk vinkel. Jeg har målt den kritiske vinkel igennem et ukendt stof og jeg skal nu finde brydningsindexet for dette stof, det skal lige siges at det er luft vi måler fra.

Selv har jeg fundet frem til denne formel: Sin(i) / sin(90) = n2 / n1

det kan man lave om til: sin(i) / 1 = n2 / 1(luft)

hvilket så giver: sin(i) * 1 = n2

Som så giver: sin(i) = n2

den kritiske vinkel er 42,15, formel giver derfor: sin(42.15) = 0.67. hvilket ikke passer nogen steder, da lyset umuligt kan bevæge sig hurtigere i det stof end i luft. Det sjove er at den reciprokke værdi giver 1.49, hvilket passer med det faktum at det er plexiglas vi måler igennem. Men min bog siger altså at det er den formel som jeg skrev til jer.

Håber i kan hjælpe mig, hvis ikke andet så sige at jeg har ret.

Med venlig hilsen

Nicky


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2009 af peter lind

Jeg går ud fra at du har målt mellem luft og plexiglasset. Det er så i grænsen for brydningen at vinklen i luft er 90 grader. så der skal stå sin(90)/sin(u) = n2/n1


Svar #2
22. oktober 2009 af Xesis (Slettet)

Der står bare i min bog at hvis man skal regne totalreflektion ud så skal sin(u) være sin(90) = 1


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2009 af peter lind

Hvilket er rigtig. Den totale reflektion sker når lyset bevæger sig fra glasset ud i luften.


Svar #4
24. oktober 2009 af Xesis (Slettet)

Aha, det er ikke på vej ind i prismet, det er på vej ud.

Tusinde tak


Skriv et svar til: Kritisk vinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.