Matematik

Matematik "en funktion f er bestemt ved"

23. oktober 2009 af Jofi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen jeg har et lille spørgsmål omkring en matematik opgave som jeg ikke kan finde ud af - håber i kan hjælpe mig, tusinde tak på forhånd !

- En funktion f er bestemt ved

f(x)= (2-x^3) / (40x) , x er ikke 0

a) løs ligningen f(x) = 0

b) bestem monotoniforholdene for f, og bestem det lokale maksimum

c) løs ved hjælp af grafregeneren ligningen f(x) = 0.125

okay .. og hvis i er rigtig søde :DD vil i så ikke lige hjælpe med den her opgave ... taaaaak :)

- En funktion f er bestem ved

f(x) = (2.5x^1.5) - (1.5x^0.5) , x > 0

bestem monotoniforholdene for funktionen f, og bestem funktionens minimum

løs ligningen f(x) = -0.1

det oplyses, at linjen med ligningen  y = 11x-36  er tangent til grafen for f

bestem koordinatsættet til røringspunktet for denne tangent


Brugbart svar (2)

Svar #1
23. oktober 2009 af mathon

a)
     f(x) = (2-x3) / (40x) = 0

     2 - x3 = 0
     x3 = 2
     x = 21/3


Brugbart svar (2)

Svar #2
23. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

Start selv med at skrive det har lavet, så kan vi hjælpe dig videre derfra


Brugbart svar (2)

Svar #3
23. oktober 2009 af mathon

f(x) = (1/20)x-1 - (1/40)x2

f '(x) = -(1/20)x-2 - (1/20)x = -0,05(x + (1/x2))


Brugbart svar (2)

Svar #4
23. oktober 2009 af mathon

f '(xo) = -0,05(xo + (1/xo2)) = 0

-0,05(xo + (1/xo2)) = 0

xo + (1/xo2) = 0

xo3 + 1 = 0
xo = 3√(-1) = -1


Svar #5
23. oktober 2009 af Jofi (Slettet)

 Heej Calculus, jeg forstår ikke helt hvad du er i gang med at forklare? :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. oktober 2009 af mathon

f(x) har lodret asymtote  for x = 0

ekstrema er i punkter med vandret tangent
dvs
f '(xo) = 0,
hvorfor det har interesse at finde netop den/de xo-værdier,
hvor dette er tilfældet.

monotoniforhold:

interval      -0,05      (x + (1/x2))        f '(x)                  f(x)
x<-1           neg           neg              pos         monotont voksende
-1<x<0       neg           pos              neg         monotont aftagende
x>0            neg           pos              neg         monotont aftagende

hvoraf ses,
at f(x) har lokalt maksimum for x = -1

fmax = f(-1) = -3/40 = -0,075


Skriv et svar til: Matematik "en funktion f er bestemt ved"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.