Matematik

Reducering af udtryk - HASTER

24. oktober 2009 af MikkelxD (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej Studieportalen..

Hvordan løser man dette udtryk?

                          b1/4 * b-2

e = ---------------------------------------------- * b

                             b-3/2

Det er en brøkstreg i midten..

Tak på forhånd.. :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. oktober 2009 af Bennike (Slettet)

e=(b1/4*b-2*b)/b-3/2=(4√(b)*b-2*b)/b-3/2=b3/4.

Altså:  e=b3/4


Svar #2
24. oktober 2009 af MikkelxD (Slettet)

Perfekt. Mange tak :)

Lille spørgsmål dog..

e=(b1/4*b-2*b)/b-3/2=(4√(b)*b-2*b)/b-3/2=b3/4.

Altså: e=b3/4
 

Hvordan får du dette led, det forstår jeg ikke helt.. :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. oktober 2009 af exatb

e = b^(0,25+(-2)+1)/b^-1,5

e = b^-0,75/b^-1,5

e = b^-0,75-(-1,5)

e = b^0,75


Svar #4
24. oktober 2009 af MikkelxD (Slettet)

Hvor får du alle de tal fra?


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. oktober 2009 af exatb

Man ganger potenser ved at lægge eksponenterne sammen, dvs 1/4 + (-2) + 1. Når de  er lagt sammen divideres med nævneren ved at fratrække -3/2


Skriv et svar til: Reducering af udtryk - HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.