Matematik

Hvilken formel skal bruges?

24. oktober 2009 af KurtZeroHansen (Slettet)

Jeg skal løse følgende opgave:

På en annuitetsopsparing indbetales hvert halvår 7000 kroner. Den årlige rente er 2,3 %. Beregn den tilsvarende halvårlige procentvise rente.

Hvilken formel skal jeg bruge til dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2009 af mathon

(1+r½)2 = 1+rår

(1+r½)2 = 1,023


Svar #2
24. oktober 2009 af KurtZeroHansen (Slettet)

Er det ikke sådan her?

(sqrt(1.02300) - 1) * 100 = 1,14346247

Det er jo formlen for den gennemsnitlige rente, der vel ligner mest den, man skal bruge.


Svar #3
24. oktober 2009 af KurtZeroHansen (Slettet)

2,3 / 2 = 1,15 %


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. oktober 2009 af mathon

(1+r½)2 = 1,023

1+r½ = 1,01143

r½ = 0,01143 = 1,143%


Skriv et svar til: Hvilken formel skal bruges?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.