Matematik

Bestem ligning til tangent til en funktion?

24. oktober 2009 af Booklover (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Nogen som kan forklare mig trinvis, hvorledes jeg udregner nedenstående opgave? Jeg har virkelig forsøgt, men kan simpelthen ikke få det samme resultat som min lommeregner ...

Bestem ligning for tangenten til funktionen f(x) = 2 * ln(x). Røringspunkt er 3.

Mange desperate smil

Marie.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

Hvad har du selv gjort?

find f'(x)

tangent           y=f'(x)x+b


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2009 af Isomorphician

Brug tangentligningen:

y = f'(x0)(x - x0) + f(x0)

hvor x0 = 3


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2009 af mathon

f '(x) = 2/x

f '(3) = (2/3)
og fortsæt som anvis i #2


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. oktober 2009 af mathon

anvis →  anvist


Svar #5
24. oktober 2009 af Booklover (Slettet)

Jamen jeg har forøgt at bruge tangentligningen ... og får bare slet ikke det rigtige resultat ... prøver igen .. men tusind tak alle sammen!


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. oktober 2009 af Isomorphician

#5: Vis dine udregninger.


Skriv et svar til: Bestem ligning til tangent til en funktion?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.