Matematik

funktioner ..

25. oktober 2009 af wuuz (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har to opgaver som jeg er i trivl

Jeg har en funktion som er bestemt ved f(x)= x^3/ (x^2+1) . Jeg skal her gøre rede for at f er voksende? .. HVORDAN!?

En anden opgave lyder; en funktion f er givet ved: f(x)=1/ (1+e^-x),      x £R

Gør rede for at f er voksende.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2009 af Yow! (Slettet)

hmmm... udfra hvad jeg har lært, så skal du først differentiere funktionen, sæt funktionen lig 0, og lav en fortegnsanalyse.... ved ikke om det siger dig noget??


Svar #2
25. oktober 2009 af wuuz (Slettet)

Jo .. Lige overover den fortegnanalyse?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2009 af Yow! (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. oktober 2009 af Yow! (Slettet)

...

Vedhæftet fil:fortegnsanalyse.docx

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. oktober 2009 af vindhansen (Slettet)

Spørgsmål 1

Udtrykket er en bruden rationel funktion men der er ingen reelle rødder i andengradspolynomiet i næveneren. Utrykket differentieres efter "brøkregelen".


Svar #6
25. oktober 2009 af wuuz (Slettet)

Kunne en af jer evt. vise mig hvordan man regner den første?


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. oktober 2009 af Yow! (Slettet)

hvis

0...så er funktionen konstant    ---->

+....er funkionen voksende  (voksende pil)

-....så er funktionen aftagende  (aftagende pil)

det der skal du vise på f(x) plads....altså pilene


Svar #8
25. oktober 2009 af wuuz (Slettet)

I hvilken sammenhæng?


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. oktober 2009 af Yow! (Slettet)

når du skal gøre redde for om funktionen er voksende....

hvis du får et negativt tal...giver det ikke mening, ikke?


Svar #10
25. oktober 2009 af wuuz (Slettet)

nej.. Men hvor får jeg et tal henne? når jeg sætter f'(x) =0


Brugbart svar (0)

Svar #11
25. oktober 2009 af Yow! (Slettet)

hmmm...was mener you?


Svar #12
25. oktober 2009 af wuuz (Slettet)

jeg forstår det ikke. kan du ikke prøve at lave den første opgave?


Skriv et svar til: funktioner ..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.