Matematik

burde være nem!! en linær funktion.

25. oktober 2009 af knudsen1 (Slettet)

Jeg burde kunne den her, men er i tvivl om hvad der bliver mit andet punkt? er det så 0,3 eller hvad? for man skal vel ha 2 punkter før man kan finde b?

Graften for den linære funktion f(x) = 3x + b går gennem punktet P(1,-4)

bestem tallet b.

håber på lidt hjælp :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2009 af NejTilSvampe

 nej, grunden til at du måske tror du skal bruge to punkter er fordi du plejer at have y = Ax + B  altså at du også har et A.

Det er det vi kalder to ligninger med to ubekendte. Men i det her tilfælde har du jo kun én ligning med en ubekendt da du allerede kender A.

Men du sætter bare  -4 på y's plads og 1 på x's plads:

-4 = 3*1 +b  løs for b.


Svar #2
25. oktober 2009 af knudsen1 (Slettet)

nååår :D:D tak manner ;) i fandme så kloge herinde :D er b så ikke lig med -1,33?


Skriv et svar til: burde være nem!! en linær funktion.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.