Matematik

Trigonometri Hjælp!

25. oktober 2009 af Unknownnigger (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder således: Hvor langt kan man se til alle sider fra en luftballon, som er 1km over jordoverfladen? (Jorden regnes for en kugle med radius 6371km)

NB!

Jeg har vedhæftet et billede der viser strukturen.

Vedhæftet fil: DSC00199.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #1
25. oktober 2009 af Isomorphician

Brug Pythagoras.


Svar #2
25. oktober 2009 af Unknownnigger (Slettet)

OK... Billedet er meget stort. Når du åbner billedet på hjemmesiden, tryk på højreklik og gem. Så åbner du billedet på computeren. Så kan du se figuren ;)


Svar #3
25. oktober 2009 af Unknownnigger (Slettet)

Isomorphician, kan du definere dit svar lidt mere...


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. oktober 2009 af Isomorphician

Katete1 = Jordens radius

Hypotenuse = (Jordens radius) + 1

Katete2 = Den søgte længde.


Svar #5
25. oktober 2009 af Unknownnigger (Slettet)

a2+b2 = c2

c2 = 63712 + 12

c2 = 40589642

c = √40589642

c = 6371.000078km

Korrekt eller fejl?


Brugbart svar (1)

Svar #6
25. oktober 2009 af Isomorphician

(6371 + 1)2 = 63712 + (Synslængde)2, isoler Synslængde.


Svar #7
25. oktober 2009 af Unknownnigger (Slettet)

Jamen jeg ved jo ikke synslængden? :s


Brugbart svar (1)

Svar #8
25. oktober 2009 af Isomorphician

Nej, men det er jo også den du skal finde.

Du kan kalde den x i stedet for, så står der:

(6371 + 1)2 = 63712 + x2, som du løser som en almindelig ligning.


Svar #9
25. oktober 2009 af Unknownnigger (Slettet)

OK.

Så bliver det: x = 40589641 ??

Jeg tror ikke jeg rigtigt forstår det her.


Brugbart svar (1)

Svar #10
25. oktober 2009 af Isomorphician

(6371 + 1)2 = 63712 + x2 <=>

63722 - 63712 = x2 <=>

√12743 = x2 <=>

±112,8849 = x

Da det drejer sig om en længde er det kun den positive løsning der er interessant.

Altså kan man (hvis jordoverfladen var perfekt kugleformet) se 112,8849 km i alle retninger hvis man er 1 km over jordoverfladen.


Svar #11
25. oktober 2009 af Unknownnigger (Slettet)

tak skal du have

Kan se er meget dygtig til det her... Er du færdig med STX eller lignende? ;)


Brugbart svar (1)

Svar #12
25. oktober 2009 af Isomorphician

Det er mange år siden.


Svar #13
25. oktober 2009 af Unknownnigger (Slettet)

OK.

Men mange gange tak for hjælpen, I appreciate it.


Skriv et svar til: Trigonometri Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.