Matematik

Hjælp til løsning på Ligninger

25. oktober 2009 af JanBender (Slettet) - Niveau: A-niveau

Håber der er nogen der kan og vil hjælpe med løsningen på følgende 2 ligninger både med løsning og forklaring.

1.
(2x-3)/4-5=6x/7+8

2.

3-π/3(27x-3x)=0

 

Håber virkelig på jeres hjælp

Jeg har vedlagt wordfil med ligningerne, hvis det er nemmere at se den korrekte opstilling.

På forhånd tak!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2009 af peter lind

Opgave 1 gang ligningen med 4*7. Så slipper du af med brøkerne.

Opgave 2.  27x-3x = 24x Forkort dernæst de  3 i nævneren ud 


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

3) læg sammen inde i parentesen og divider med 3 der står foran parentesen

træk π*10x fra på begge sider af lighedstegnet

del med 10π på begge sider


Skriv et svar til: Hjælp til løsning på Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.