Matematik

Isolér x i formlen HJÆLP

25. oktober 2009 af Clarabow (Slettet) - Niveau: B-niveau

Isolér x i formlen y=b*xa

har brug for forklaring !!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2009 af peter lind

Del ligningen med b. Uddrag derefter den a'te rod.


Svar #2
25. oktober 2009 af Clarabow (Slettet)

mener du

y=b*xa

y-b=xa ??

hvad mener du med at uddrag den a'te rod??


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2009 af peter lind

Nej du skulle dele med b. Det giver xa=y/b


Svar #4
25. oktober 2009 af Clarabow (Slettet)

Okay jeg forstår nu. Er det så resultatet eller skal a også væk?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. oktober 2009 af peter lind

a skal også væk. Det får du ved at uddrageden a'te rod eller om du vil opløfte til potensen 1/a


Svar #6
25. oktober 2009 af Clarabow (Slettet)

hvad betyder uddrage??

kan ikke huske hvordan man får potensen væk


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. oktober 2009 af Tyrael (Slettet)

Potenser ophæves af kvadratrødder. ;-)


Skriv et svar til: Isolér x i formlen HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.