Matematik

Mat A - vigtigt ,s

26. oktober 2009 af Peterhansen92 (Slettet)

I et koordinatsystem er en parabel og en linje l bestemt ved

parabel p: y = - 1/2x^2 - 6x - 16

linje l: y = 2x + 14

løs uligheden?

-1/2x^2 - 6x - 16 "mindre end eller ="  2x + 14

Parablen p skærer første aksen i to punkter. Det af de to punkter, der har den største førstekoordinat, kaldes A.

Beregn afstanden fra A til l . ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2009 af DennisDeH (Slettet)

mmh.. Hvad er du selv kommet frem til indtil videre?


Svar #2
26. oktober 2009 af Peterhansen92 (Slettet)

-0,5x^2 - 6x - 16 =< 2x + 14
<=>
-0,5x^2-8x-30 =< 0

passer det ?


Skriv et svar til: Mat A - vigtigt ,s

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.