Matematik

Reducér følgende udtryk ved brug af kvadratsætninger

26. oktober 2009 af rævemis (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan reducerer man følgende udtryk ved brug af kvadratsætninger?

1) 8+2x^2-8x
    --------------
       (2-x)

2) 2x+2
    ------
     x^2-1

3) x^2+6x+9
    ------------
     x^2+3x

4) 9x^2 + y^2 - 6xy

De stiplede linjer = brøkstreg.

Håber virkelig der er en som kan forklare mig, hvordan dette hænger sammen :)
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. oktober 2009 af peter lind

I 1. skal du sætte 2 ud foran en parantes og dernæst bruge at (x+a)2 = x2+2ax+a2 I anden opgave skal du bruge at (x-a)(x+a) = x2-a2


Svar #2
02. november 2009 af rævemis (Slettet)

mange tak :)


Skriv et svar til: Reducér følgende udtryk ved brug af kvadratsætninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.