Matematik

Beregning af mål i forholdet 1:12

27. oktober 2009 af Leene (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej,

Jeg hører ikke rigtigt til her - Det er meget længe siden, jeg gik ud af skolen.

Men jeg har hårdt brug for hjælp

- Så er der ikke en venlig sjæl, der vil hjælpe mig med at regne.

Jeg har en rektangel på 42 x 29,7 cm

og skal bruge målene på en tilsvarende i forholdet 1:12

- dvs.mini...........

- Og hvis der nu findes en simpel og letforståelig ligning, ville jeg også være glad

for at lære den - for så vil jeg selv kunne regne målene fremover.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2009 af peter lind

Du skal dele målene med 12.


Svar #2
27. oktober 2009 af Leene (Slettet)

Hej Peter Lind,

Mange tak for hjælpen - Det havde jeg faktisk allerede gjort, men.....

derpå tog jeg arealet og delte også det med tolv = 42,0 x 29,7 = 1247,40 : 12 = 103,95 cm2

og det areal var jo et andet end de to 12-dels sider, ganget med hinanden = 3,5 x 2,48 = 8,68 cm2.

Men nu ser jeg, at hvis jeg dividerer det oprindelige areal med 12 to gange - så er tallet ok.

Skal man dividere det oprindelige areal med 12 to gange? - Og hvorfor?

For mig er et areal jo et areal.........


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2009 af peter lind

Du har ret i at du skal dividere arealet med 12 to gange. Det skyldes at arealet er den ene side ganget den anden side. Hver af de 2 sider bliver delt med 12 så der bliver  delt med 12 to gange.


Svar #4
27. oktober 2009 af Leene (Slettet)

Mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Beregning af mål i forholdet 1:12

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.