Matematik

Vektorer

27. oktober 2009 af moeffe-blomsten (Slettet)

 Hej.

Jeg har en opgave for, og jeg kan ikke rigtig komme i gang med den.

Opgaven lyder:

I et koordinatsystem er to vektorer og bestemt ved

vektor a=(2 3) og vektor b=(-1 2)

a) bestem tallet s, således at vektor a+sb og vektor v (1 -1) er ortogonale.

Jeg får et resultat der hedder -1/3

Mon det er rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2009 af Daniel TA (Slettet)

Vis hellere hvad du har gjort for at komme frem til resultatet. Det er fremgangsmåden der er vigtig - resultatet er oftest trivielt at komme frem til med den rigtige fremgangsmåde :)


Svar #2
27. oktober 2009 af moeffe-blomsten (Slettet)

Jeg har gjort således

a+sb og v er ortogonale netop hvis (a+sb)*v=0


(2-s 3+2s)*(1 -1)=0
(2-s)-(3+2s)=0
-1-3s=0
dvs. s=1/3
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2009 af Daniel TA (Slettet)

Tror du har lavet en fejl. Det skal være

(2-s)*(-3-2s)=0


Svar #4
27. oktober 2009 af moeffe-blomsten (Slettet)

 hmm. hvordan kommer jeg videre fra det?

Er ikke helt sikker på jeg forstår fejlen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. oktober 2009 af Daniel TA (Slettet)

Du har bare sat et minus foran din parantes hvor y-koordinaten indgår. For at løse ligningen i #3 kan du bruge 0-reglen og så får man, at s=2 og s=-3/2 er en løsning. Det giver god mening at der er to løsninger, da din vektor kan pege hver sin vej.


Svar #6
27. oktober 2009 af moeffe-blomsten (Slettet)

 okay, det gav lidt mere mening.

Nulreglen, betyder det at man sætter det i lig med nul?


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.