Matematik

Hjælp mig med procentregning!

27. oktober 2009 af Manjajensen (Slettet)

Købpris: 560 kr. Salgpris: 672 kr. Fortjeneste i procent:

Nogle der vil forklare mig det,?

Håber på hjælp, på forhånd tak!


 


Brugbart svar (2)

Svar #1
27. oktober 2009 af jannevsørensen (Slettet)

Du køber en varer til 560 kr og sælger den for 672 kr. Derved tjener du 112 kr (=672-560).

De 112 kr har du tjent på de 560 kr du har købt for. Når du skal angive et resultat i procent (%) betyder det altid, at du skal gange med 100. Derved får du: 112/560*100%=20% (112 divideret med 560 ganget med 100).

Selve opstillingen ser således ud:

672-560:560x100%=20%

Håber dette kan hjælpe dig.


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. oktober 2009 af joey-joe j1 (Slettet)

Du køber varen for 560 og sælger den for 672, hvilket giver en fortjeneste på 112 kr. Så skal du udregne hvor stor en procentdel fortjenesten udgør af købsprisen og det gøres ved at dele fortjenesten med købsprisen og gange med 100%:

Fortjeneste i procent = (112kr / 560 kr) * 100% = 20%

håber det hjalp


Svar #3
28. oktober 2009 af Manjajensen (Slettet)

tak!


Skriv et svar til: Hjælp mig med procentregning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.