Matematik

3 trinsreglen

27. oktober 2009 af annajohanne (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Nogle der kan hjælpe med med dette?

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i (1,f(1)) når f(x)=3x2-7x-5

Er det så 3-trinsreglen jeg skal bruge?

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. oktober 2009 af Andieca (Slettet)

Du skal differentiere ligningen så den kommer til at hedde: f ' (x)= 6x+7

forstår ikke hvad du har skrevet før f(x)


Svar #2
27. oktober 2009 af annajohanne (Slettet)

Jeg har bare skrevet opgaven ned, som den står i min bog


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2009 af joey-joe j1 (Slettet)

Du starter først med at udregne 2. koordinaten f(1). Så har du et koordinatsæt. Derefter differentierer du ligningen så du kan finde hældningen i det givne punkt. Det findes blot ved at indsætte x-koordinaten i  det nye differentierede udtryk. Nu har du hældningen af tangenten og et punkt på linjen, så du kan du udregne tangentens skærinspunkt med y-aksen.

f(1) = 3 * 1^2 - 7 * 1 - 5 = -9

tangenten skærer altså ligningen i (1,-9). Det differentierede udtryk bliver:

f '(x) = 6x - 7

hældningen bliver så:

f '(1) = 6 * 1 - 7 = -1

forskriften for en ret linje er: y = ax + b

vi kender hældningen og finder nu b:

b = y - ax = -9 - (-1 * 1) = -8

tangenten får altså ligningen: y = -1x -8


Svar #4
27. oktober 2009 af annajohanne (Slettet)

mange tak.

Men bliver det differentierede udtryk ikke 3*2-7x ? i stedet for f'(x) =6x-7

eller hvordan er du kommet frem til det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. oktober 2009 af joey-joe j1 (Slettet)

nej det differenterede udtryk er 6x - 7, eller 3 * 2 x  - 7 om du vil.


Svar #6
27. oktober 2009 af annajohanne (Slettet)

okay, tak for hjælpen.


Skriv et svar til: 3 trinsreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.