Matematik

Blandede matematik opgaver

28. oktober 2009 af Alfredjns (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej er lidt i knibe med et par opgaver:

1. (x+3) (y-1)

2. 3x+10 ≥ 19 =

3. 0<10-x<5 =

og et sidste spørgsmål kan man forkorte 17/51 ?

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

du må selv regne på det, og det sidste spørgsmål det bør du kunne se dig ud af


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. oktober 2009 af joey-joe j1 (Slettet)

1. (x+3)(y-1) = xy - x + 3y - 3

2. x ≥ 3 (har trukket 10 fra på begge sider og delt med 3 på begge sider)

3. den er jeg ikke sikker på

17/51 er det samme som 1/3


Svar #3
28. oktober 2009 af Alfredjns (Slettet)

Tak for hjælpen :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

I nummer 3, start med at trække 10 fra, så får du -10<-x<-5, gang så med -1 (su husker vi at vende ulighedstegnet), så du får 5<x<10


Svar #5
28. oktober 2009 af Alfredjns (Slettet)

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Blandede matematik opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.