Matematik

Geometri og trigonometri - hjælp til at finde vC og siden BC

28. oktober 2009 af RikkehLarsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej
Jeg er kørt død i en opgave og kan ikke rigtig komme videre.
Opgaven lyder som følger:

I en trekant ABC er M midtpunkt af siden AC.
Det oplyses at:
AB = AM = 3 og BM=4
Beregn vinklerne A,B og C i trekant ABC sant længden af siden BC.

Jeg har tegnet en skitse for at få et overblik - og kan se, at trekant ABC dermed er delt op i 2 nye trekanter.
Dernæst har jeg brugt cosinusrelationerne til at beregne v A, som jeg får til 83,62 grader.
v B i trekant 1 får jeg til 48,19 grader.
Hvordan skal jeg komme videre herfra? Og er det overhovedet i den rigtige retning som jeg er gået?

Håber på at der er en som kan hjælpe mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

kig på sinusrelationerne


Skriv et svar til: Geometri og trigonometri - hjælp til at finde vC og siden BC

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.