Matematik

stamfunktion gennem punkt

28. oktober 2009 af Maria Knudsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har endnu en opgave som jeg ikke rigtig kan få til at passe:

En funktion f er bestemt ved f(x)=3x^2-21x+30.
Bestem den stamfunktion til f, hvis graf går gennem punktet P(5,10).
 

Håber der er en der kan hjælpe mig med at få det til at passe bedre end jeg kan :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2009 af peter lind

Hvad kan du ikke få til at passe?. Du skal finde den stamfunktion F(x) til f(x) for hviken det gælder at F(5)=10


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2009 af ibibib (Slettet)

Samtlige stamfunktioner er F(x) = x3 - 10,5x2 + 30x + k, hvor k er integrationskonstanten.

Indsæt det oplyste punkt og beregn k.


Svar #3
29. oktober 2009 af Maria Knudsen (Slettet)

hvordan beregner jeg k her?


Skriv et svar til: stamfunktion gennem punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.