Matematik

Bestem for de fundne værdier af k denne rod?

28. oktober 2009 af zentobi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 1
En ligning er givet som
x2 - (2k - 3)x + 2k = 0
a) Bestem tallet k, sºaledes at ligningen har netop en rod
b) Bestem for de fundne værdier af k denne rod.

a har jeg besvaret og der er k= 4.5 og 0.5

men hvordan regner jeg b opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Løs den med hensyn til x, og derefter skal det, der står under kvadratrodstegnet være lig 0, så det passer, hvad du har fundet frem til, så bliver x = k-3/2 = ? Her sætter du bare de fundne værdier af k ind


Svar #2
28. oktober 2009 af zentobi (Slettet)

det forstår jeg intet af? vil du ik være flink og uddybe det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

nu har jeg slettet det, så jeg gider næsten ikke regne det igennem igen


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. oktober 2009 af Sara Lykke (Slettet)

Roden er parablens skæring med x-aksen og når denne andengradsligning kun har en rod tangerer parablen linjen y=0 dvs. selve x-aksen.

Du skal altså løse ligningen x2-(2k-3)x+2k=0 og bruge en af dine beregnede k-værdier fra a.

Det er ligegyldigt hvilken en du bruger, da begge vil give samme svar. Dette kan du teste bagefter ved at regne efter med den anden k-værdi.

Hjalp det?


Svar #5
28. oktober 2009 af zentobi (Slettet)

så jeg skal beregne x?


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. oktober 2009 af Sara Lykke (Slettet)

Ja nemlig for definitionen på en rod er den x-koordinat der svarer til y-koordinaten y=0


Svar #7
28. oktober 2009 af zentobi (Slettet)

takker mange gange (:


Skriv et svar til: Bestem for de fundne værdier af k denne rod?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.