Matematik

Bestem en ligning for tangent

29. oktober 2009 af jeanetteKG (Slettet) - Niveau: A-niveau

En funktion f er bestemt ved

f(x) = x3 + ex + 1

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (0, f(0))

Hvordan skal jeg gribe den an?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2009 af mathon

f '(x) = 3x2 + ex

f '(0) = 3·02 + e= 0 + 1 = 1

f(0) = 03 + e0 + 1 = 0 + 1 + 1 = 2


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2009 af mathon

tangentligningen kender du formodentlig


Svar #3
04. november 2009 af jeanetteKG (Slettet)

så sætter jeg den ind i y - y0 = a(x-xo)

y-2 = 1(x-0)
y-2 = x
y = x-2

 


Skriv et svar til: Bestem en ligning for tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.