Matematik

skæringspunkt

29. oktober 2009 af TiiiA (Slettet)

bestem skæringspunkt.

M: y= -x-2 og L y=3x+14.. hvad giver det?. og hvilken formel er der til det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2009 af Exupery (Slettet)

Sæt y=y og beregn x. Når du har x, indsætter du den i en af ligningerne og beregner y. Så har du dit skæringspunkt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2009 af Snick (Slettet)

Sæt ligningerne ligmed hinanden, og isoler x. denne x-værdi indsættes derefter i en af ligningerne hvorved y-koordinaten findes


Svar #3
29. oktober 2009 af TiiiA (Slettet)

hvad?
Er der ikke en der kan komme med en eksempel


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2009 af Exupery (Slettet)

Eksempel:

Find skæringspunktet mellem linierne:

y=5x+7 og y=-3x+10

Vi sætter y=y:

5x+2=-3x+10

og nu løser vi ligningen:

8x=8

x=8/8

x=1

Vi indsætter så x=1 i den første ligning:

y=5*1+7

hvilket giver y=12

De to linier skærer altså hinanden i punktet (1;12)


Brugbart svar (1)

Svar #5
29. oktober 2009 af Snick (Slettet)

M: y= -x-2 og L:y=3x+14

så sætter man dem ligmed hinanden for at finde x-koordinaten til skæringspunktet.

-x-2=3x+14 <=> -16=4x <=> -16/4=x <=> x=-4

derefter sætter du så den fundne x-værdi ind på x's plads i M eller L(det bestemmer du selv), hvorved man beregner y-koordinaten til skæringspunktet.

y=3x+14 => y(-4)=3*(-4)+14 <=> y(-4)=2

dvs. skæringspunktet er mellem M og L er (-4,2)


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. oktober 2009 af mathon

I:    y = 3x + 14
II:  -y = x + 2                            I og II adderes

0 = 4x + 16                              divider med 4

0 = x + 4                                  subtraher 4

-4 = x                                      som substitueret I M's ligning giver

y = -(-4) - 2 = 4 - 2 = 2
 

skæringspunkt (-4;2)


Skriv et svar til: skæringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.