Matematik

Ligninger

29. oktober 2009 af Michi12 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Løs hver af ligningerne:
a) 8x + 3 = 27 + 6x
b) 1 − 2x = 11
c) -5x − 3 − 4x = 4 − 2x

Vil blive glad hvis I kunen hjælpe mig.. + mellemregninger:)

1000'taaak


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2009 af Exupery (Slettet)

Send mig resten af opgaven, så laver jeg den lige for dig. Når du skal til eksamen, ringer du lige, for så klæder jeg mig ud som dig og skaffer dig et 12-tal.....

LAV SELV!


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2009 af Hindsborg (Slettet)

Isoler x'erne på den ene side ved at skifte fortegn.

a)

8x-6x = 27 - 3

Så finder du summen af de led du har fundet frem til og deler x-værdien med mængden på højre side.


Svar #3
29. oktober 2009 af Michi12 (Slettet)

Der er jo grund til af jeg spørge om hjælp ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2009 af Exupery (Slettet)

Men du kan da prøve at regne dem først, så kan vi jo tjekke dine beregning og skrive, hvor du gør fejl. At skrive tre ligninger op og bede om at få dem regnet er ikke et specielt godt træk.


Svar #5
29. oktober 2009 af Michi12 (Slettet)

men jeg kan ikke finde ud af det.

og kender ikke rigtig nogen der kan hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. oktober 2009 af Hindsborg (Slettet)

Okay. Jeg laver den første for dig, prøv derefter at lave de sidste selv.

Vi kom sidst (#2) frem til:

8x-6x = 27 - 3 som reduceres til

2x = 24

Nu skal vi så finde det endegyldige x (som du leder efter). Du ved nu at for hver 2x der går, får du 24. Du er kun ude på at finde ud af hvad én x er. Derfor tager vi og siger x = 24 / 2 som slutteligt giver x = 12.


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. oktober 2009 af Exupery (Slettet)

8x+3=27+6x

Vi vil gerne isolere x. For at gøre det vælger vi at trække 6x fra på begge sider af lighedstegnet:

8x+3-6x=27+6x-6x

Vi forkorter:

2x+3=27

Nu er vi et skridt videre. Da vi gerne vil have 3 væk fra x'erne, trækker vi tre fra på begge sider af lighedstegnet:

2x+3-3=27-3

Vi forkorter:

2x=24

Nu dividerer vi så med 2 på begge sider af lighedstegnet:

2x/2=24/2

Og vi forkorter igen:

x=12

Ligningen har altså løsningen x=12.

Prøv selv med de andre. Nu har du et eksempel du kan kigge på. Går du i stå, skriver du dine beregninger, og så hjælper vi dig videre.


Svar #8
29. oktober 2009 af Michi12 (Slettet)

oki tusind tak. hvad bliver b så? 5 ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. oktober 2009 af Exupery (Slettet)

-5. Skriv dine beregninger, så kan jeg sige dig, hvorfor du mangler dit minus (selv om jeg nok kan gætte det).


Svar #10
29. oktober 2009 af Michi12 (Slettet)

b) 1 − 2x = 11
2x = 11 - 1
2x = 10
5


Brugbart svar (0)

Svar #11
29. oktober 2009 af Hindsborg (Slettet)

Du mangler i dette tilfælde stadig

-2x = 10

Dit fortegn foran x-erne forsvinder jo ikke :)


Svar #12
29. oktober 2009 af Michi12 (Slettet)

når på de måde.. forstod det meget bedre nu

hvad så med c'ern? er gået helt i stå:

c) -5x − 3 − 4x = 4 − 2x
-3 + 4= 2x + 5x + 4x

er der ik allerede fjel her


Brugbart svar (0)

Svar #13
29. oktober 2009 af Hindsborg (Slettet)

Jo, du mangler dit fortegn foran 2x. Det skal gerne være -2x + 5x +4x derudover skal du huske at når du rykker 4 over på venstre side, mangler du at skrifte fortegn der også. Dvs

-3-4 = -2x +5x+4x

-7 = 7x <=> x = -7/7 <=> x = -1


Brugbart svar (0)

Svar #14
29. oktober 2009 af Exupery (Slettet)

Du manglede skam slet ikke så meget hjælp. Du lærer hurtigt at løse de ligninger, du har behov for. Et vist talent for matematik har du. :)


Brugbart svar (0)

Svar #15
30. oktober 2009 af bjrneunge (Slettet)

b) 1 -2x = 11

Hvis du bruger alle regneregler du kender fiinder du nok den der passer.

1 - 2x = 5 (hvis x er -5 kommer der til at stå 1 -- 10 = 11) -- er lig + derfor 1 + 10 = 11


Brugbart svar (0)

Svar #16
30. oktober 2009 af Exupery (Slettet)

#15 Så skal du bare lige huske, at der ikke er noget, der hedder --, men -(-) er lig +.


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.