Matematik
f'(x) indeholdende e^x
12. januar 2005 af
Bella (Slettet)
Hej!
Er der en der kan hjælpe mig med at finde f'(x):
f(x)=97,5*x*(e^-0,39x), x>=0
Mit (halvfærdige?) bud:
f'(x)=97,5*(e^-0,39x)+(e^-0,39x)*97,5x
Hvis mit bud er rigtigt, hvordan for jeg så isoleret x?
Jeg starter:
0=97,5*(e^-0,39x)+(e^-0,39x)*97,5x
=>
(e^-0,39x)*97,5x=-97,5*(e^-0,39x)
((e^-0,39x)*97,5x)/-97,5=(e^-0,39x)
nu kan jeg så ikke mere..
Er der en der kan hjælpe mig med at finde f'(x):
f(x)=97,5*x*(e^-0,39x), x>=0
Mit (halvfærdige?) bud:
f'(x)=97,5*(e^-0,39x)+(e^-0,39x)*97,5x
Hvis mit bud er rigtigt, hvordan for jeg så isoleret x?
Jeg starter:
0=97,5*(e^-0,39x)+(e^-0,39x)*97,5x
=>
(e^-0,39x)*97,5x=-97,5*(e^-0,39x)
((e^-0,39x)*97,5x)/-97,5=(e^-0,39x)
nu kan jeg så ikke mere..
Svar #1
12. januar 2005 af iB (Slettet)
(d/dx)(a*x*e^(b*x))=(a*b*x+a)*e^(b*x)
Brug nulreglen på dette resultat, og så skulle du gerne være i mål.
Brug nulreglen på dette resultat, og så skulle du gerne være i mål.
Svar #2
12. januar 2005 af Bella (Slettet)
okay
Så f'(x)=(97,5*(-0,39)*x)*(e^-0,39x)
nulreglen:
0=97,5*(-0,39)*x <=> x=2,5641
0=e^-0,39*x <=> hvordan gør jeg det?
Så f'(x)=(97,5*(-0,39)*x)*(e^-0,39x)
nulreglen:
0=97,5*(-0,39)*x <=> x=2,5641
0=e^-0,39*x <=> hvordan gør jeg det?
Svar #5
12. januar 2005 af iB (Slettet)
Kan man så løse e^(a*x)=0 ?
(der behøves jo ikke være mere end den ene løsning du allerede har fundet ;-)
(der behøves jo ikke være mere end den ene løsning du allerede har fundet ;-)
Skriv et svar til: f'(x) indeholdende e^x
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
