Matematik

Ret vinkel trekant ABC hjælp !

31. oktober 2009 af Px (Slettet)

Har brug for hjælp til opgave 3

Vedhæftet fil: Afl-03-10-09-1f.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2009 af Bernburg (Slettet)

Først måler du vinklen 'a' og den skal selvfølgelig bare halveres.

Derefter skal du til at finde arealet af trekanten. Og der tror jeg nok formlen hedder: h * b : ½

Håber det var svar nok :)


Svar #2
31. oktober 2009 af Px (Slettet)

Hvordan skulle jeg måle vinkel a .

Kunne du vise mig udregningen , for har virklig travl ,

tak på forhånden .


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2009 af Bernburg (Slettet)

med en vinkelmåler :)

mål højden og bredden, gang de to tal med hinanden og dividér med ½ :)


Svar #4
31. oktober 2009 af Px (Slettet)

skal bruge

sin , con og tan ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. oktober 2009 af Isomorphician

cos(v) = hosliggende/hypotenuse


Svar #6
31. oktober 2009 af Px (Slettet)

Skal jeg bruge det for at finde Vinkel A ?

og arealet ABC?


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. oktober 2009 af Isomorphician

Ja det skal du.

Areal = ½*b*c*sin(A)


Svar #8
31. oktober 2009 af Px (Slettet)

½ er det den ½ af den vinkel jeg finder ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
31. oktober 2009 af Isomorphician

Nej det er formlen for arealet.

Du skal først finde hele vinkel A


Svar #10
31. oktober 2009 af Px (Slettet)

Okay, men hvad begyder  ½  så?

i formelen for arealet ? skal jeg atge halvdelen af noget  


Brugbart svar (0)

Svar #11
31. oktober 2009 af Isomorphician

Det er bare en faktor du skal gange med.

Areal = 0,5*b*c*sin(A)


Svar #12
31. oktober 2009 af Px (Slettet)

nååe okay tak, så alle de andre målninger i tegningen skal ikek bruges i udregningen ?


Brugbart svar (0)

Svar #13
31. oktober 2009 af Isomorphician

Du skal finde en værdi for b, c og A.


Brugbart svar (0)

Svar #14
31. oktober 2009 af mathon

cos(V) = 4,5/5 = 9/10 = 0,9

A = 2·cos-1(0,9)

cos(A) = cos(2V) = 2cos2(V) - 1 = 2·0,92 - 1 = 0,62

c = b/cos(A) = 4,5/0,62 ≈ 7,258

a = (c2 - b2)0,5 = ((4,5/0,62)2 - 4,52)0,5


Svar #15
02. november 2009 af Px (Slettet)

Kunne du skrive hvilket passer til hvilket ?


Skriv et svar til: Ret vinkel trekant ABC hjælp !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.