Matematik

Areal via dobbelt integral

01. november 2009 af niicki (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa.

jeg har en opgave som jeg lige kæmper lidt med, så jeg håbede på at der var en der kunne hjælpe?

opgaven lyder: Find arealet der er inde i begge cirkler med r=1 og r= 2sin(θ)?

Mit forslag er at integralet ser således ud:2* ∫0π  ∫2sin(θ)1    (r) dr dθ?

altså intergral fra o til π og integral fra 2sin(teta) til 1...

og der skal være polært.

håber der er en der kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2009 af peter lind

Hvad er det for 2 cirkler? Der er ingen der ud fra det du skriver kan se hvilket areal, der er tale om. areal,


Svar #2
01. november 2009 af niicki (Slettet)

Den ene cirkel der er tale om r=1 er enheds cirklen og den med r=2sin(θ) har centrum i (0,1) og har radius 1, det areal der så er tale om er den punkt mængde de cirkler har til fælles.

Håber det kunne beskrive det lidt bedre :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2009 af peter lind

Med den første del går jeg ud fra at det er ciklen med centrum i (0,0). Du har slet ikke brug for dobbeltintegral til det.Det første du skal er at lave en tegning. Du vil se at linien x=½ deler arealet i to lige store dele. Hvis du vil beregne den del der begrænses af cirklen med centrum i (0,0) løber center linien fra -π/3 til π/3. Det nemmeste er at beregne arealet af cikeludsnittet og dernæst beregne arealet af den trekant der har  hjørner hvor de 2 cirkler skærer hinanden og i (0,0). Træk disse arealer fra hinanden og du har arealet.


Svar #4
01. november 2009 af niicki (Slettet)

Først lige, tak for din hjælp :)

men der står i opgaven at jeg skal løse den med dobbelt integrale.

Men ja du har ret den første cirkel har C i (0,0) og heraf fremkommer 1 punktmændge der ligger i 1 og 2 kvadrant.

og som jeg kan se det kan den ikke deles af x=½??? den ene cirkel har centrum i perifirien på den anden cirkel ikke?

Men igen jeg er nok nødt til at gøre det med dobbelt integral?

tak for din tid :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. november 2009 af peter lind

Netop fordi de ligger på hinandens perifi er alt også arealet symmetrisk omkring en linie midt gennem deres fælles radius og der hvor de skærer hinanden, hvilket vil sige x=½. Er der også forlangt at det skal være i polære koordinater ? Den øvre grænse for r er selvfølgelig 1; men den nederste grænse vil være af hængig af den polære vinkel.  Igen brug tegning til at se det ordentlig. Radius vektor med en eller anden vinkel v med x-aksen vil skære linien x=½ i et punkt, der vil være den nedre grænse for r for den pågældende vinkel. Radius vektor, linien x=½ og x-aksen vil danne en retvinklet trekant. Af den retvinklede trekant kan du finde denne nedre grænse som hypotenusen i denne trekant. 


Svar #6
01. november 2009 af niicki (Slettet)

Jeps det skal være i polær.... og jeg kan se at vi ikke helt er på bølge længde mere, så jeg søger lige lidt hjælp andre steder fra :) men tak for dit forsøg på at hjælpe

fortsat god weekend.. :)


Skriv et svar til: Areal via dobbelt integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.