Matematik

Differentialregning: graf i interval

01. november 2009 af Kath18 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal i en opgave undersøge funktionen F(x)=1/2 x2+3/2.

Den første opgave siger: "Tegn en skitse af grafen i intervallet [-1 ; 3]"

Hvordan gør jeg det, og hvad betyder det ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2009 af Exupery (Slettet)

Du skal tegne grafen, og du skal starte den i x=-1 og slutte den i 3. Da intervallet er lukket, er både -1 og 3 inkluderet, og de skal derfor være markeret af en lille, sort bullet.


Svar #2
01. november 2009 af Kath18 (Slettet)

altså så kordinaterne kommer til at være (-1,0) og (3,3) ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2009 af Exupery (Slettet)

Nej, så koordinaterne (-1,f(-1)) og (3,f(3)) kommer med. Du kan bare gøre det på din lommeregner, tast funktionen ind og afslut så med | -1≤x≤3, så klarer den alt arbejdet. Så tegner du bare af og husker dine bullets!


Svar #4
01. november 2009 af Kath18 (Slettet)

okay, tak :) det vil jeg prøve så :D


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. januar 2013 af julindsk (Slettet)

Hvordan tegner man sådan en graf på lommeregneren?? Jeg bruger en TI-89 titanium... :S
Forstår ikke lige hvordan man gør....


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. januar 2013 af mathon

 

                   Define y1 = (1/2) x^2+(3/2) | x≥-1 and x≤3

                  APPS
                             4:Graph

 


Skriv et svar til: Differentialregning: graf i interval

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.