Matematik

Matematik formler - gennemsnitsfart og tid

01. november 2009 af 1234564 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej.

Jeg er kørt fast i en opgave, fordi jeg desværre har glemt min formelsamling på skolen.

Jeg skal regne disse to opgaver:

Jens er vild med at cykle. En dag cykler han fra Vinderup til Skive og tilbage. Turen er 48 km lang, og Jens kører med en gennemsnitsfart på 32 km/t.

a) Hvor lang tid tager denne cykeltur?

En anden dag cykler han fra Vinderup og helt til Viborg og tilbage. Denne tur er 104 km lang og tager 3 timer og 45 min.

b) Beregn Jens' gennemsnitsfart denne dag.


Jeg kan simpelthen ikke huske formlen på, hvordan man regner tid og gennemsnitsfart ud. Så er der nogle der lægger inde med de formler, ville jeg blive super glad, hvis I vil hjælpe mig! :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. november 2009 af MN-P (Slettet)

Tid=vejlængde/hastighed = 48/32 km/(km/t) =1,5 time

Gennemsnitshastighed=vejlængde/tid

3 timer og 45 min =3,75 time

Hastighed  104/3,75 km/t


Skriv et svar til: Matematik formler - gennemsnitsfart og tid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.