Matematik

hvordan regner jeg den trigonometriopgave? Please hjælp mig hurtigt

01. november 2009 af saladinking (Slettet) - Niveau: 10. klasse

I trekant ABC er vinkel C = 90 grader ,a = 3 og c = 5.

Beregn vinkel A og B samt siden b.


Svar #1
01. november 2009 af saladinking (Slettet)

Kan igiv mig svaret det vil nemlig være supergo


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. november 2009 af mathon

du har vel hørt om Pythagoras
og
cosinus og sinus til en retvinklet trekants spidse vinkler


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. november 2009 af Brooney (Slettet)

Tegn en sketch af trekanten først, giv alle hjørner og linjer navne ABC & abc

Derefter beregn alle linjer. a = 3.  b = ?. c = 5

 .

a² + b² = c² (Normal Pythagoras formel)

b² = c² - a² ( Jongler med tal (a bliver smidt på den anden side af '=' så det bliver minus, 'så' kan man regne 'b' ud)

b² = (5² - 3²)

b² = kvdr.rod(25-9)

b² = kvdr.rod(16)

b = 4

 .

SinB = b / c

SinB = 4 / 5

SinB = 0.8

SinB(-1) = 53,130....

 .

SinA = a / c

SinA = 3 / 5

SinA = 0.6

SinA(-1) = 36.869....

.

(.....) = der er flere cifre.


Skriv et svar til: hvordan regner jeg den trigonometriopgave? Please hjælp mig hurtigt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.