Matematik

Bestemmelse af grafens hældning i punktet P(1, f(1))

03. november 2009 af cwgoul (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg har brug for hjælp til en matematik aflevering. Den lyder som følger:

På grafen for funktionen f(x)=2x^2+4 ønsker vi at bestemme grafens hældning i punktet P(1,f(1) ). Vi lader Q(x,f(x) ) være et andet punkt på grafen for f. Tallet a_PQ er hældningen af sekanten mellem P og Q. Udfyld det følgende skema og indtegn de tilhørende sekanter sammen med grafen for f i et koordinatsystem.

Herefter er der et skema, hvor jeg skal udfylde forskellige værdier, blandt andet: f(x) - f(1)

f(x) = 36 f.eks. Hvad er f(1)/hvordan finder jeg den?

På forhånd tak!


Brugbart svar (2)

Svar #1
03. november 2009 af mathon

f(x) = 2x2 + 4

f(1) = 2·12 + 4 = 2 + 4 = 6


Svar #2
03. november 2009 af cwgoul (Slettet)

 Ups... det var vist en tanketorsk :-) mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2012 af Tobi_Ca (Slettet)

#2


 Ups... det var vist en tanketorsk :-) mange tak!


Skriv et svar til: Bestemmelse af grafens hældning i punktet P(1, f(1))

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.