Matematik

Reducer ligning

03. november 2009 af bienmaja (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

( 3 + x )2  _  ( 3 - x )2

Dette er mit spørgsmål - skrev desværre forkert før


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2009 af mathon

det er ikke en ligning
men
en reduktion

(a ± b)2 = (a2 + b2) ± 2ab


       


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2009 af mortenarndal (Slettet)

( 3 + x )2 - ( 3 - x )2

(3+x)(3+x)-((3-x)(3-x))

9+3x+3x+x2-(9-3x-3x+x2)

9+3x+3x+x2-9+3x+3x-x2

x2-x2+3x+3x+3x+3x+9-9

12x


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2009 af mathon

(3 + x)2 = 9 + x2 + 6x

(3 - x)2 = 9 + x2 - 6x

9 + x2 + 6x - (9 + x2 - 6x)

9 + x2 + 6x - 9 - x2 + 6x = 12x


Skriv et svar til: Reducer ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.