Matematik

Bestem x0 for en tangentligning

03. november 2009 af Saraoa (Slettet)

bestem x0 for en tangentligning (der har hældningskoefficienten -37/9) til grafen f(x) = 1/x - 4x + 5

da det ikke er en 2.gradsligning kan jeg ikke opstille ligningen: f '(x0) = 2 * a * x + b = -37/9

så nogen der kan hjælpe mig med hvordan jeg så finder frem til x0?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2009 af Isomorphician

Løs:

f'(x) = -37/9

--

f'(x) = -(1/x2) - 4


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2009 af mathon

f '(x) =-1/x2 - 4

f '(xo) = -1/xo2 - 4 = -(37/9)

             1/xo2 + 4 = (37/9)

             1/xo2 = (37-36)/9 = 1/9

              xo2 = 9

              xo = ±3


Svar #3
04. november 2009 af Saraoa (Slettet)

 Forstår godt din udregning Mathon, men er ikke sikker på at jeg forstår hvor i får f '(x) =-1/x2 - 4 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. november 2009 af mathon

(1/x)' = -1/x2

eller skrevet

(x-1)' = (-1)·x-1-1 = -x-2 = -(1/x2) = -1/x2


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2009 af brugerslettet (Slettet)

Mathon jeg forstår ikke din udregning, vil du være så sød at forklare? plz plz


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. november 2009 af mathon

f(x) = x-1 - 4x + 5

f '(x) = (-1)·x-1-1 - 4 = (-1)x-2 - 4 = -(1/x2) -  4


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. november 2009 af brugerslettet (Slettet)

Det forstår jeg godt hehe :)

det er mere det andet:

f '(xo) = -1/xo2 - 4 = -(37/9)

1/xo2 + 4 = (37/9) hvordan kan det lige pludselig blive positiv?

1/xo2 = (37-36)/9 = 1/9 Hvorfor minusser du med 36 i nævneren og hvor bliver 4-tallet af?
 

:) :) :) Plz hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. november 2009 af mathon


f '(xo) = -1/xo2 - 4 = -(37/9)

1/xo2 + 4 = (37/9) hvordan kan det lige pludselig blive positiv?    Du ganger med -1 på begge sider

1/xo2 = (37-36)/9 = 1/9 Hvorfor minusser du med 36 i tælleren og hvor bliver 4-tallet af?     4 = 36/9
 


Skriv et svar til: Bestem x0 for en tangentligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.