Matematik

Hjælp til matematik med definitionsmængde R

04. november 2009 af Lokeru (Slettet) - Niveau: A-niveau

En funktion f med definitionsmængde R er løsning til differentialligningen

dy/dx = y*(x^2-9), y > 0,
og grafen for f går gennem punktet P(2,2)
a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P.
b) Bestem monotoniforholdene for f.¨

Håber på at få lidt hjælp til hvordan den skal regnes. På forhånd mange tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2009 af pendan (Slettet)

a) Desolve på lommeregneren i punktet P(2,2) 

b) Sæt f '(x)=0 og så har du toppunkterne.


Svar #2
04. november 2009 af Lokeru (Slettet)

Kan ikke helt finde ud af at skrive det ind i desolve ,

er det bare desolve(y´=y*(x^2-9) and y(2)=2,x,y) ?


Skriv et svar til: Hjælp til matematik med definitionsmængde R

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.