Kemi
Opskrive reaktionsskemaer ??
13. januar 2005 af
camilla2 (Slettet)
Opskriv reaktionsskemaer og angiv navne på reaktionsprodukterne for følgende reaktioner. Bemærk, at der kan være tale om mere end et reaktionsprodukt. Under a) og b) er reaktionsmidlet Cl2.
a) Substitution af H med Cll i
2-methylbutan, idet reaktionen foregår ved det tertiære C-atom.
b) Substitution af et H-atom med et Cl-atom i det ved reaktionen under a) dannede stof. Reaktionen foregår ved det sekundære C-atom.
c) Addition af brom til 3-methyl-2penten.
d) Addition af HCl til 2-hepten.
e) Elimination af H2O fra 4-methyl-1hexanol
Mit bud på svarende:
a) CH3-CH(CH3)-CH2-CH3 + Cl2 --> CH3-CCl(CH3)-CH2-CH3 + HCl
b) (forstå den ikke)?
c) CH3-CH=CH2-CH2-CH3 + Br ---> CH3-CH2-CH2-CH2-CH3 + HBr eller hva??
d) CH3-CH1=CH2-CH2-CH2-CH2-CH3 + HCl---> CH3-CH2-CH2-CH2-CH2-CH2-CH3 + Cl eller hva??
a) Substitution af H med Cll i
2-methylbutan, idet reaktionen foregår ved det tertiære C-atom.
b) Substitution af et H-atom med et Cl-atom i det ved reaktionen under a) dannede stof. Reaktionen foregår ved det sekundære C-atom.
c) Addition af brom til 3-methyl-2penten.
d) Addition af HCl til 2-hepten.
e) Elimination af H2O fra 4-methyl-1hexanol
Mit bud på svarende:
a) CH3-CH(CH3)-CH2-CH3 + Cl2 --> CH3-CCl(CH3)-CH2-CH3 + HCl
b) (forstå den ikke)?
c) CH3-CH=CH2-CH2-CH3 + Br ---> CH3-CH2-CH2-CH2-CH3 + HBr eller hva??
d) CH3-CH1=CH2-CH2-CH2-CH2-CH3 + HCl---> CH3-CH2-CH2-CH2-CH2-CH2-CH3 + Cl eller hva??
Svar #1
13. januar 2005 af Katty (Slettet)
Har et word-dokument med reaktionerne, de er lidt besværlige at skrive op, så har du en mail?
Skriv et svar til: Opskrive reaktionsskemaer ??
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
