Fysik

NATURGASLAGER EN GAMMEL OPG FRA EKSAMEN I SKR FYSIK

13. januar 2005 af sam18 (Slettet)
hey allesammen....

jeg har en opgave for om naturgaslager hvor jeg har løst opgave a men kan ikke finde ud af b er der nogen der vil hjælpe med formler osv... seriøst har virkelig prøvede men får noget meget mærkeligt

opgave
lageret fyldes ved at pumpe gas fra naturgasnettet ind i lageret. Pumpen overfører 204 kubikmeter gas pr. sek. fra naturgaslageret, hvor temp. er 8 grader og trykket 8,1 MPa. Når lageret er fyldt op, er gastrykket 20 MPa og temp. 50 grader:

hvor langtid varer det at fylde gaslageret?

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2005 af Peden (Slettet)

n=PV/RT (idealgasligningen)

n=(20MPa*V )/( R * (273+50) )(V og R står hendholdsvis i opgaven og i din bog)

Nu kender du n, altså antal mol luft, du skal så bruge dette til at finde ud af hvor meget denne luft ville fylde ved 8,1Mpa og 8 grader. Omskriv ligningen til:

V = (n*R*T)/P

Indsæt n,R,T=273+8 og P = 8,1MPa

Så kender ud V og nu er det en smal sag at regne resten ud.

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2005 af Peden (Slettet)

Alt dette er selvfølgeligt under antagelse af at naturgas opfører sig som en idealgas, men det står sikkert i din opgave.

Svar #3
13. januar 2005 af sam18 (Slettet)

øhm var med 2,4 som stå i min opg Pumpen overfører 2,4 kubikmeter gas pr. sek. fra naturgaslageret,

Svar #4
13. januar 2005 af sam18 (Slettet)

og jeg for n til et sindsygt stort tal med 12 tal det kan jo ik passe

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. januar 2005 af Peden (Slettet)

Det kan da sagtens passe, n er jo antal mol, sådan et lager er jo stort, prøv nu at regn videre, og husk at omregne til kelvin.

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. januar 2005 af Peden (Slettet)

Står der ikke hvor stort lageret er?
Altså rumfanget af lageret?

Skriv et svar til: NATURGASLAGER EN GAMMEL OPG FRA EKSAMEN I SKR FYSIK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.