Matematik

skæringspunkt

04. november 2009 af denhoss (Slettet)

y = 12x - 26
y = -3x - 0,992

hvordan finder man deres skæringspunkt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2009 af Snick (Slettet)

sæt ligningerne ligmed hinanden og isoler x. Dermed får du skæringspunktets x-koordinat.

Tag derefter den fundne x-værdi og indsæt den på x's plads i en af de to ligninger og beregn y. Dermed får du skæringspunktets y-koordinat


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2009 af peter lind

Man løser de tilsvarende ligninger. I det aktuelle tilfælde skal du sætte højre siderne lig hinanden, Det giver en ligning i x, som du må løse. Resultatet sætter du ind i en af ligningerne for at finde y værdien.


Svar #3
04. november 2009 af denhoss (Slettet)

kan i give et eksempel?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. november 2009 af Snick (Slettet)

y=12x-26 og y= -3x-0,992

nu sættes ligningerne ligmed hinanden

12x-26= -3x-0,992 (Her skal du isolere x, for at få skæringspunktets x-koordinat)

den x-værdi du får ud af det skal du indsætte på x's plads i hvilken som helst af de to ligninger. Dermed får du skæringspunktets y-koordinat.


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. november 2009 af mathon

I:    y = 12x - 26
II:   y = -3x - 0,992                         ganges med -1 og kaldes III

I:    y = 12x - 26
III:  -y = 3x + 0,992                         I og III adderes

0 = 15x - 25,008     

15x = 25,008                       

x = 1,6672                                    som indsat i I: y = 12x - 26 giver
y = 12·1,6672 - 26 = -5,9936

             S = (1.6672 ; -5.9936)


Skriv et svar til: skæringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.