Matematik

Ligning

05. november 2009 af miiakirk (Slettet)

Nogen der kan hjælpe mig med to ligninger ?

a) 4x + 5y = 2

i a'eren havde jeg tænkt mig at flytte 5y over på den anden side, men kom lidt i tvil.

b) x - y = 5


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

det kommer an på, hvad du skal, hvis du skal løse med hensyn til y, så flytter du4x over på den anden side og i b'eren flytter du y over på højre side, så du får y=x-5. Normalt løser man m.h.t. y.


Svar #2
05. november 2009 af miiakirk (Slettet)

Okay. Altså opgaven lyder : Bestem ligningssystemet..


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

OK, gang den anden ligning med 4 og træk den fr den første, så finder du y, den værdi sætter du ind i en af ligningerne. En anden gang så skriv

Løs ligningssystemet:

Ligning 1 4x+5y=2

Ligning 2  x - y = 5

så kan man se, hvad du skal


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.