Fysik

Tryk hjælp

05. november 2009 af Holl (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har lidt brug for hjælp til afslutning af denne opgave:

På bunden af en sø dannes en boble af sumpgas (methan), der stiger mod overfladen.
Når boblen når vandoverfladen, har den forøget sit volumen med 73 %

Hvor dyb er søen cirka på dette sted?
 

Det jeg har ind til videre er blevet godkendt, og er følgende:

P1 x V1 = P2 x V2

P1 x V1 = P2 x 1,73 x V1

P1 = 1,73 x P2

P1 = 1,73 x 1 atm

Min fysik lærer siger det indtil videre er rigtigt, men jeg skal i det næste ryk regne med volumen er på 1 liter. Og så skal jeg bruge Boyle Mariottes lov.

Help please? Vær sød at regne videre på det jeg har skrevet, hvis det er muligt, så jeg er helt med :-)

Tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2009 af Danner39 (Slettet)

P1 kan også udtrykkes således:

P1 = rho * h * g + P0,

hvor rho er vandets densitet, h er højden og P0 er standardtrykket (1 atm).

Isoler h og indsæt de kendte værdier, så skulle du gerne have svaret.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. oktober 2010 af louisepigen92 (Slettet)

hvad er g ?


Skriv et svar til: Tryk hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.