Fysik

kinetisk energi

06. november 2009 af klinki (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

jeg sidder lige og  laver nogle fysik lektier, men kan ikke komme videre med dette spørgsmål. tænkte på om der var nogen der kunne hjælpe mig ?

En pige som vejer 56 kg kaster sig ud fra en kran i et ”bungee jump” med et kraftigt elastik tov bundet til fødderne. Ved springet antager tovets maksimale deformation værdien 20 m. kraften i tovet afhænger af deformationen som angivet på figuren.


F =1650 N (kraften i tovet ved de 20 m)


Hvad er den maksimale acceleration hun udsættes for?


Hvor stort arbejde udfører tovet ved hendes opbremsning?
 

på forhånd tusind tak :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. november 2009 af mathon

F = m·a = 1650 kg·(m/s2)

(50 kg)·a = 1650 kg·(m/s2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2009 af mathon

    k = (1650 N)/(20 m)

    A = ΔE = ½·k·xmax2


Svar #3
06. november 2009 af klinki (Slettet)

Hvad skal K stå for ? 

x er vel længden af tovet ? eller er jeg forkert på den?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. november 2009 af mathon

k er fjederkonstanten = "elastikkonstanten"


Skriv et svar til: kinetisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.